Vorige ploegen

In de vorige jaren van mijn sportcarrière was ik voltijds zwemmer en leerling in het secundair onderwijs. Ik was lid van de Kortrijkse zwemkring waar ik voor een groot deel de basis voor mijn hedendaagse bezigheid, namelijk triatlon heb gelegd. Dit jaar werk ik hard om mijn fiets-en loopniveau tot op zelfde hoogte als mijn zwemniveau te tillen.

 

Stand van zaken

Momenteel zijn de wintertrainingen nog steeds aan de gang. Nu is het de kwestie van rustig te trainen en lange, trage kilometers te maken. Ik ben en blijf gemotiveerd werken en groei rustig maar zeker naar de goeie vorm toe.

 

Ambities

Dit jaar liggen mijn grootste ambities in het voltooien van buitenlandse wedstrijden in het ITU-circuit en meedraaien in het T³-team van efc-itc. Alsook jaag ik dit jaar op een selectie voor het EK juniores te Lissabon.

 

Belangrijke prestaties

Mijn belangrijkste prestaties in mijn tot nu toe nog jonge sportcarrière bevinden zich voornamelijk in het zwemmen. Ik werd als zwemmer over 6jaar gespreid 7x Belgisch kampioen en 10x Vlaams kampioen op vlinder, school en wisselslag nummers. Vorig jaar werd ik ook 2e en 3e in enkele jeugdwedstrijden waaronder Izegem en Viersel wat mij als 2e rankte in het Vlaams jeugdcriterium.

 

Toekomstplannen

Ik hoop in mijn volgende jaren een universitaire studie aan te vatten en door te groeien naar een Belgische/ internationale triatlontopper met als ultieme droom het bereiken van de Olympische spelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *