Na een lange winter stond als eerste race de ETU cup van Quarteira op het programma. Het beloofde een felbevochten race te worden met een zeer sterk deelnemersveld. Heel wat nieuwe dingen voor mij zoals een beachstart en zwemmen in zee.

 

Ik nam een goede start en kwam bij de eerste in het water. Ik dopte even mijn dikke teen en besefte dat het water naar mijn zin toch nog iets te koud was en besloot nog 20′ te wachten. Of nee, zo ging het niet. Ik kwam bij de eersten in het water en nam een vlotte start. Bij de 1e bouy raakte ik wat ingesloten maar bleef ik comfortabel zwemmen.Voor opschuiven was er geen plaats, dan maar chillen. De laatste rechte lijn verliep wat chaotisch maar ik slaagde er in om vrij tot zeer comfortabel op 18″ van de eerste zwemmer en medebelg Joris Basslé uit het water te komen. 

 

Na de T1 klom ik met een kleine achterstand op de koplopers op mijn fiets. Ik besloot om het gat toe te rijden in Greg Van Avermaet-stijl maar dan op een TREK EMONDA SL6 en waarschijnlijk ook iets trager rijdend. Want vandaag kon ik als echte koersliefhebber en flandrien-light er toch niet uit gereden worden op de dag van de Ronde Van Vlaanderen. Ik remonteerde direct heel wat atleten en nam Joris Basslé mee op sleeptouw naar de kop van de race. Toen ze aan kop zagen dat de Belgen gearriveerd waren werd het tempo gedrukt. Er werd vrij nerveus gekoerst en wel 20x een slechte bocht ingezet door enkele buitenlandse atleten wat leidde tot verschillende valpartijen in onze groep. Ik kwam goed vooraan T2 binnen met een nog fris gevoel. Met een 2e fietstijd toch mijn Belgische kleuren wat eer aan gedaan.

 

Ik had een iets mindere T2 maar trok nog vol vertrouwen mijn petje achterover op mijn hoofd met de zinnen op de top 12 gericht. Ik had de benen maar vond maar niet het juiste ademhalingsritme waardoor ik niet het gevoel had voluit te kunnen gaan. Ik miste daardoor de aansluiting naar het groepjes voor plaats 10-20. Toen ik na een een 3,5km eindelijk mijn goede ritme vond overstak ik nog enkele atleten in te lopen maar toen zat ik al te ver om nog veel plaatsen op te schuiven. Ondanks dat Ik nog een dikke 10″ toeliep op de groep voor de top 16  tijdens de laatste kilometer. Zuur maar geen excuus. 21ste, een eerlijk resultaat.

 

Toch mijn beste beste ETU juniorcupresultaat tot nu toe, zeker niet ontevreden al ben ik er van overtuigd dat er nog heel wat meer in zit dit seizoen. 

 

See Y’all, 

Stan 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “21ste in seizoensopener te Quarteira!

  1. Tof om dit op deze manier van iets dichter te kunnen volgen! Fier op uw Flandrien gevoel en pas maar op …. ge zijt nen echten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *