Na een tijdje non-actief geweest te zijn heb ik nog eens tijd gevonden/gemaakt om enkele verslagjes te schrijven over de voorbije wedstrijden.

izegem

In Izegem kwam ik voor thuispubliek met grote ambities aan de start, dat zal ik zeker niet ontkennen. De wedstrijd en de benen beslisten daar klaarblijkelijk anders over.

Na een goede start kwam ik aan kop te liggen in het zwemmen. Ik trok dit heel het zwemonderdeel door en ontwikkelde een stevig tempo. Zo konden Jarne en Ik na 750m met een kleine voorsprong uit het water klimmen. Tot daar ging alles goed. Bij het uitrekken van mijn Zone3 wetsuit rukte ik per ongeluk mijn chip mee af, ‘a rookie move’. Ik verloor wat tijd door deze weer aan te doen en Jarne was vastberaden niet te wachten en door te rijden.

izegem 10

 

Ik probeerde het gat nog te dichten maar ik raakte niet veel dichter en besloot daarom te wachten op een groepje. Hierin nam ik met Stan Vanwallegem en Mika Vekemans het voortouw en dichten zo het gat naar Jarne. In de 2e ronde werd er af en toe eens een figuurlijk bommetje gegooid maar telkens zonder resultaat. Zo gingen we met een vrij grote groep T2 binnen.

izegem1

Ik wisselde snel en kon in 2e positie de wissel verlaten. Ik voelde me goed en was vastberaden dit voor thuispubliek te tonen. Maar na een goeie kilometer was ‘het vet van de soepe’ zoals ze dat in West-Vlaanderen zeggen. Het licht ging uit en ik had het gevoel dat mijn ‘jogtempo’ het hoogst haalbare was op dat moment. Zeer teleurgesteld kwam ik als 6e, als 4e junior over de finish. Niet tevreden is zeker nog een understatement.

izegem 2

Maar geen tijd voor getreuzel want de trio’s waaraan ik nog eens deelnam met Team Fristi, zoals we onszelf heten zou van start gaan. Met de teleurstelling nog vers sprong ik met de nodige adrenalinekick het water in! Ik zwom alle frustratie en woede er volledig uit over een afstand van 750m en kon na een goeie 1e wissel de figuurlijke stok  in 2e positie doorgeven aan ploegmaat Arno Van Hende. Hij fietste tevens de ziel uit zijn lijf om deze 2e positie te behouden. En na een nog maar eens knappe loopbeurt van Rémi Demyttenare konden we samen op een 2e plaats eindigen. De hoogst haalbare plaats na een ijzersterk Cycling Support.

 

izegem 4

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “Jeugdtriathlon Izegem & Trio’s

  1. Heb alles gezien en toch genoten! Blijven gaan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *