Na een een minder wedstrijd in Izegem was ik vastbesloten om alles uit de kast te halen en als 1e jaars junior een mooie plaats in de brand te slepen.

 

Ik nam een matige zwemstart, het was iet wat woelig en ik geraakte er niet uit zonder slag of stoot. Ik besloot mij in het zwemmen koest te houden en te speculeren dat alles samen zou komen tijdens het fietsen. Ik kwam comfortabel als 3e uit het water samen met nog wat anderen. Tuur Lemmens had 40″ opgebouwd tijdens het zwemmen en was alleen weg.

 

BK 1

Er werd al vlug een aanval opgezet door Jarne Verhaegen en Dries Matthys. Ik besloot echter om te wachten op de topfavoriet Noah Servais en om samen met hem en Arnaud Mengal te rijden. “Team EK” zij ik al lachend tegen hen. Er kwam nog een groepje aansluiten met daarin Yorben verboven en de mannen van het TBT team. We raapten de vluchters op en al snel viel het tempo in duigen. In de 2e ronde werd er af en toe eens gedemarreerd, maar zonder succes. Het zou er op aankomen wie in deze hitte de beste loopbenen had.

BK 2

 

We kwamen bijna in collectief de wisselzone uitgestormd. Al snel kwamen de favorieten en goede lopers aan kop. Het tempo ging al snel mijn “Nike petje” te boven. Ik vond een voor mij redelijk looptempo. Zo finishte ik op een 8e plaats als 2e 1e-jaars junior. Niet ontevreden over de wedstrijd. Bij deze wil ik ook nog eens de supportstaf en andere jeugdatleten van EFC-ITC bedanken voor de ondersteuning, het water aangeven en de vele aanmoedigingen. Ondertussen ben ik nog steeds hard aan het werk om het einde van het seizoen te knallen. Met aankomende wedstrijden Jeugdtriatlon Brugge & T3 finale Lille.

BK 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *