Na een tweewekendurende stage in het “penzion sport” te Pisek met het nationale jeugdteam trokken we er op uit voor de volgende ronde in de ETU cup. De stage was een leuke maar ook stevige trainingssatge. Ik beleefde er een aangename twee weken met goede begeleiding, leuke teammates en goeie faciliteiten. De 2e week ben ik echter even ziek geweest maar zonder erg kon ik in volle vorm aan de start komen in Tabor.

FB_IMG_1470079371420

 

Ik mocht als 76 mijn plaats kiezen in het water. Ik plaatste mij ongeveer in de midden naast enkele goede Zwitserse zwemmers. Ik kende geen super start en kwam pas na wat klappen geven en krijgen vrij. Ik lag mooi omringd midden in de 1e groep. Ik zwom gecontroleerd en behoudend mee. Ik kon aan de boeien telkens goed inschuiven en zo ook opschuiven. Zo kwam ik comfortabel 15″ van snelste zwemmer en mede Belg  Tuur Lemmens uit het water op een 10e positie. In de stijle klim van ongeveer 250m schoof ik nog wat posities op richting wissel.

FB_IMG_1470079234940

 

Na een vlotte wissel kwam ik samen met de 1e groep op de fiets. Ik positioneerde mij direct mee vooraan en begon te rijden. De verwachtte samenwerking kwam niet op gang en zo werd het al snel een grote groep van ongeveer 35 man sterk. We reden verstandig mee aan kop (alle belgen) maar namen weinig kop met oog op het lopen. Het tempo werd af en toe eens wat de hoogte in getrokken maar werd altijd direct gedrukt. In het laatste kwart van het fietsen maakte ik een serieuze tactische fout en liet me wegdrummen richting de 2e wissel. Ik kwam midden het grote pak de wissel in en kwam op 20ste positie de wissel uit, schat ik.

 

FB_IMG_1470078916355 FB_IMG_1470079282928

Ik trok direct door in de 1e loopronde maar merkte al na drie kwart ronde dat ik gas zou moeten terugnemen. De volgende ronden waren echt afzien. Ik liep super naar beneden en haalde telkens weer wat atleten in. Maar zakte telkens door in het klimmend stuk van het parcours. Ik kon helemaal kapot nog finishen op een 25ste plaats als derde Belg.

FB_IMG_1470078950779

 

Niet volledig tevreden over de wedstrijd. Met als conclusie dat lopen nog niet op mijn niveau is en dat er dus nog werk aan de winkel is. Nu richt ik me op de Jeugdwedstrijd in Izegem en het BK bij de junioren.

One Comment on “ETU junior cup Tabor

  1. Super om dit op deze manier te kunnen volgen. …bluven goan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *