13533252_1132474546811761_8390809191598405342_n

Na de teleurstelling wat te hebben laten zinken kan ik een iets objectiever verslag uitbrengen. Een rampdag, zo één waar je er liever geen van hebt.

 

Met goeie moed  ben ik aan de start van mijn ETU junior cup debuut begonnen. Mijn startplaats was vrij centraal op het ponton recht voor de 1e bouy. Ik nam een goede start maar voelde al snel dat de armen niet de nodige kilometers in bagage hadden om dat tempo aan te houden. Ik nam een houdbaar tempo en zwom in 10e positie. In de laatste rechte lijn schoof ik nog wat op en kwam uiteindelijk als 8e uit het water.

 

Na een niet super vlotte 1e wissel ging ik aan het staartje van de kopgroep die ik helaas moest laten rijden. Ik wachte op de achtervolgende groep en probeerde daar mee te rijden. Dit lukte aardig tot de 1e passage op de Holteberg waar er gedemarreerd werd en ik de groep moest laten rijden. Zo wachtte ik nogmaals op een volgende groep. Ik kwam terecht in een groep met landgenoot Yorben Verboven. Ik knapte mijn deel van het werk op en kon vlot volgen.

 

Ik nam een vlotte 2e wissel en vertrok met lopen in 16e positie. Ik nam een snelle loopstart maar merkte al snel dat er geen kracht nog souplesse in mijn loopstijl zat. Ik werd langs alle kanten gepasseerd wat voor de moraal ook geen goed deed. Zeer teleurgesteld met een 42e plaats over de finish gelopen… Na een zware examenperiode was het duidelijk dat de snelheid wat tussen de boeken is blijven plakken. Nu is het tijd om mij weer volop op het sporten te storten en mij klaarstomen voor het 2e deel van het seizoen. Volgende wedstrijd zal de T³ van Vilvoorde zijn op zondag.

 

 

 

One Comment on “ETU junior cup Holten

  1. Mooie weerslag van uw prestatie…uw tootje gezien op livestream. …wist al genoeg…wel goed om alles te laten bezinken en in het juiste perspectief te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *