Na een lange winter eindelijk tijd om het seizoen op gang te trekken.

Na een winter waarin ik mij wist te plaatsen voor het EK triatlon in Lissabon, was ik blij om weer te mogen racen.

 

BK PLOEGENFB_IMG_1462775825798

Ik kan geslaagd terugblikken op het BK ploegen te Doornik. In het zwemmen bleven we mooi in team bij elkaar, op enkele misverstandjes met boeien na dan. Na een collectief vlotte wissel sprongen we op de fiets en begon de race voor mij pas echt. De eerste ronde werd er in het fietsen direct duchtig de pees op gelegd. Mij tussen “mijne kader plooien en duwen” was de enige mogelijke oplossing na het verliezen van 2 van onze teamgenoten. We gingen door met 5 en bleven een hoog tempo ontwikkelen. Na wat problemen met de fietsen in het rek te plaatsen gingen we van start in de brandende middagzon voor de afsluitende 5km lopen. We ontwikkelden een vlot tempo en moesten na 1 ronde de penaltybox binnen. Hier verloren we te veel tijd door onduidelijke markeringen van de box. In de laatste van 2 loopronden werden we ingehaald door het het team van SMO. We klampten aan en bleven de laatste halve ronde in hun spoor. Een 6e plaats voor EFC-ITC is zeker naar de verwachtingen. Daarom dan ook een tevreden terugblik op de  wedstrijd

received_10208775506801336

EFC-ITC CLUBKAMPIOENSCHAP

In een periode van harde trainingen ter voorbereiding van het Europees kamioenschap triatlon, had ik een zeer geslaagd clubkampioenschap. Op maandagochtend stond het zwemmen gepland. Hierbij haalde ik een mooie 5’19” over de 500m en nam ik een virtueel minuutje voorsprong op de dichtste concurrentie.

In de namiddag zou de ontknoping plaatsvinden aan “de Mol” in Izegem. De strijd zou worden gevoerd over 22,7km fietsen (niet-stayer) en 4,8km lopen. Niet goed wetende hoe goed de benen waren, ging ik de eerste van 4 fietsronden toch hard van start. Na 1 ronde werd ik vergezeld door onze eigen Belgisch kampioen duatlon Jeugd A Rémi. Samen gingen we op jacht om trainer Wouter Timmerman in te halen. Na ongeveer 3 ronden slaagden we erin om hem met de nodige flair te passeren, waarna hij ons groepje vervolledigde. Even later passeerde een ontketende Hannes Cool ons met razende vaart. De laatste ronde lieten Rémi en Wouter mij het vuile werk opknappen en namen geen enkele keer meer over.

 

Het zou een strijd worden tussen Rémi en mij in het lopen. De eerste ronde liet Rémi mij serieus naar adem happen door het hoge tempo. Na de 1e ronde nam ik over en trok het tempo omhoog. Het eindigde in een serieuze sprint waarin ik net de bovenhand haalde en de 2e plaats kon vastleggen na een beresterke Hannes Cool.

 

FB_IMG_1463476675745FB_IMG_1463476660001

Nu richt ik mij volledig op het EK triatlon aanstaande zaterdag!

 

Bij deze ook de primeur van onze aftermovie over onze stage in Leuven.

Enjoy folks.

 

Groeten Stan

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *